Experts in het leggen van teakdekken / repareren en scheepsbetimmeringen    

 

 

 

Welkom 

Teakdekken leggen

25082007
Cnfu5QEWcAEqyAP
CeOgNd7XEAAWg_w - kopie
CANk99oVIAACf-b
IMAG0865

Met een goed uitgevoerd teakdek heeft u drie voordelen :

  1. Het uiterlijk van een schip wordt verfraaid
  2. Een goede anti-slip werking met een goede isolatiewaarde
  3. Een dek dat goed wordt onderhouden heeft een minimale levensduur van 20 jaar.                                                      
  4. Het aanbrengen van een teakhouten dekbetimmering is specialistisch werk. Wij beschikken over jarenlange ervaring en hebben een geheel eigen visie waar het gaat om teakdekken.Teakdekken worden in het bedrijf in Marknesse vervaardigd.

Teak scheepsbetimmering verfraait de boot

Teak scheepsbetimmering kan de sfeer voor je boot enorm beïnvloeden. Bekijk de websites en zie de prachtige keukens, vloeren, wanden, badkamers enz. Vakmanschap, maatwerk allemaal benamingen die behoren bij de fantastische teak scheepsbetimmering.

 

Kies de teak scheepsbetimmering en verhoog het woongenot. Ook de waarde van je boot, jacht enz. zal stijgen wanneer er in je boot mooie betimmering is uitgevoerd. Tevens komt het de isolatie van de boot ten goede. Ga voor professionele teak scheepsbetimmering, je boot is het meer dan waard. Ook zul je dan lang plezier hebben van de prima uitvoering van de scheepsbetimmering. Onderhoud zal er vrijwel niet nodig zijn. Is er toch een keer schade dan komen wij  deze graag voor je verhelpen.

 

Een goed uitgevoerde teak scheepsbetimmering is goud waard

Zowel het interieur als het exterieur van de boot zijn gebaat bij een goed uitgevoerde betimmering. De voordelen daarvan zijn: de boot ziet er prima uit zowel van binnen als van buiten, het woongenot en vaarplezier worden door de juiste betimmering verhoogd, betimmering zorgt tevens voor een goede isolatie en de waarde en de duurzaamheid van de boot zullen er door stijgen.

Onderhoud teak dek

Teakhout staat er om bekend, dat het vrijwel geen onderhoud nodig heeft om toch lang mee te gaan. Dat klopt! Toch wil je van je boot een mooi tweede huis maken en zul je de boel ook graag zo schoon mogelijk houden. Hoe vuil de boot wordt ligt aan vele factoren onder andere waar je vaart, hoeveel je vaart, of zij in de winter binnen in de stalling ligt of buiten, in welk klimaat de boot zich het langst bevindt enz. Je ontkomt er niet aan om de boot regelmatig te reinigen. Dit kun je naar eigen inzicht doen. Ook de reinigingsmiddelen kies je natuurlijk zelf. De een kiest dure merk artikelen, de ander kiest voor groen zeep en water. Wat je ook kiest, het verwijderen van algen en vuil is geen overbodige luxe en komt de duurzaamheid van het teakhout ten goede.

Onderhoud van de teakdek delen is op de eerste plaats…..

Onderhoud is op de eerste plaats het schoonhouden van de teakdek delen. Met water en groene zeep reinigen maakt alles schoon en de groene zeep laat zelfs een beschermende laag achter. Toch zul je er niet aan ontkomen, zeker niet als de boot al wat ouder is, om naast het reinigen onderhoud te plegen. Soms moeten er delen gerepareerd worden

bijvoorbeeld.

 Allereerst moet u kijken wat er allemaal gedaan moet worden. Belangrijk daarbij is of u weet of het teakdek nog vast ligt op het onderdek, of er vocht onder is gekomen en of de kitnaden nog voldoende vastzitten. 

Wanneer er veel dingen van het teakdek tegelijk aan reparatie toe zijn, is het goed om te overdenken of het niet beter is om te vervangen of te vernieuwen in plaats van te repareren.

Teakhout wordt na verloop van tijd groenig en krijgt donkere (soms zwartige) plekken/vlekken, die met normaal schoonmaken niet afdoende verdwijnen en/of snel terugkomen. De oorzaak zijn schimmels en algen, die niet alleen aan de oppervlakte maar ook dieper in het hout zitten. De schimmels openbaren zich ook soms als bruine vlekken. De oorzaak van deze schimmels zijn microscopisch kleine organismen in het relatief vochtige teakhout. Ook krijgt teak te maken met de bekende groene algen, die zich ook dieper in het teak nestelen.

Een teakdek vervangen

Wanneer je in het bezit bent van een boot, jacht of iets dergelijks dan krijg je na verloop van tijd te maken met onkosten aan de boot, behalve natuurlijk bij een splinternieuwe boot, dan heb je garantie. Het kan kleine reparaties betreffen, maar ook groot onderhoud is soms noodzakelijk. Vaak wordt het kostenplaatje van het onderhoud zo hoog dat je beter kunt overwegen om te vervangen in plaats van te repareren. Een goed voorbeeld is het teakdek. Het opknappen en oplappen van het teakdek kosten veel tijd en geld. Dan nog heb je geen garantie dat de boel nu voor jaren onderhoudsvrij is. Heb je enkele latten gerepareerd dan kan het zomaar zijn dat na een korte tijd een ander gedeelte van het teakdek gerepareerd moet worden. Voorkom dat je van de ene onkosten in de andere valt en laat het gehele teakdek vervangen.

Teakdek vervangen een groot karwei

Na verloop van tijd en veel vaarplezier is het teakdek aan groot onderhoud of vervanging toe.

Soms is er sprake van slijtage van het teakdek, maar ook jouw wensen kunnen een rol spelen.

Je ziet allerlei prachtige teakdekken en wilt dit ook graag bij je eigen boot verwezenlijkt zien.

Het teakdek is namelijk een in het oog vallend deel van de boot. Je wilt dat dit in zeer goede staat is. Wanneer het teakdek vakkundig wordt gelegd zorgt het zelfs voor waardevermeerdering van de boot.